Jadłospis
Jadłospis może ulagać zmianom!
- Między posiłkami podajemy wodę.
- Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
- Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, kurkuma, lubczyk, cukier waniliowy.
28.04.2025 r. PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, szynką z indyka, pomidor ze szczypiorkiem. Alergeny: 1,2,6,7;
OBIAD Barszcz czerwony, kopytka z twarogiem, woda z cytryną, pomidorki koktajlowe jako przekąska. Alergeny: 1,2,3,6;
PODWIECZOREK Bułka paryska z masłem, wędliną drobiową, sałatą i ogórkiem, herbata, banan. Alergeny: 1,2,6,7,10;
29.04.2025 r. WTOREK
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, wędliną, twarożkiem na słodko, słonecznik. Alergeny: 1,2,6,7;
OBIAD Makaron razowy z mięsem w sosie pomidorowym, herbatka ziołowa, papryka czerwona jako przekąska. Alergeny: 1,2,3;
PODWIECZOREK Bułka maślana z masłem i dżemem, kiwi. Alergeny: 1,2.
30.04.2025 r. ŚRODA
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem i wędliną, jajkiem gotowanym i ogórkiem kiszonym. Alergeny: 1,2,3,6,7;
OBIAD Zupa marchewkowa na mięsie, ryż z truskawkami, herbata malinowa, kalarepa jako przekąska. Alergeny: 2,6;
PODWIECZOREK Pieczywo z masłem, szynka z indyka, pomidor ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, winogrona. Alergeny: 1,2,6,7.
02.05.2025 r. PIĄTEK
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, pastą rybną domową, kiełki warzyw. Alergeny: 1,2,4,6,7;
OBIAD Zupa owocowa, pierogi z serem polane sosem waniliowym na bazie jogurtu greckiego, woda z cytryną, rzodkiewka jako przekąska. Alergeny: 1,2,3,11;
PODWIECZOREK Drożdżówka z kruszonką, mus owocowy, jabłko. Alergeny: 1,2,3;
05.05.2025 r. PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, szynką z indyka, pomidor ze szczypiorkiem. Alergeny: 1,2,6,7;
OBIAD Zupa kalafiorowa zabielana na mięsie, pierogi z twarogiem polane sosem waniliowo – miodowym, woda z cytryną, rzodkiewka jako przekąska. Alergeny: 1,2,3,6;
PODWIECZOREK Pieczywo mieszane z masłem, wędliną, ogórkiem świeżym, herbata z cytryną, banan. Alergeny: 1,2,6,7;
06.05.2025 r. WTOREK
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, wędliną, twarożkiem na słodko, słonecznik. Alergeny: 1,2,6,7;
OBIAD Pieczeń rzymska, buraczki z jabłkiem, kasza bulgur, herbata ziołowa, marchewka jako przekąska. Alergeny: 1,3;
PODWIECZOREK Kasza manna z musem truskawkowym, melon żółty. Alergeny: 1,2.
07.05.2025 r. ŚRODA
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem i wędliną, serem żółtym i sałatą. Alergeny: 1,2,6,7;
OBIAD Zupa pomidorowa na mięsie z indyka z makaronem, placki twarogowe, kompot z truskawek, kalarepa jako przekąska. Alergeny: 1,3,2,6;
PODWIECZOREK Pieczywo graham z masłem, pasztecikiem mięsno – warzywnym i kiełkami warzyw, herbata, jabłko. Alergeny: 1,2,6,7.
08.05.2025 r. CZWARTEK
ŚNIADANIE Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem i wędliną, jajkiem gotowanym i ogórkiem kiszonym. Alergeny: 1,2,3,6,7;
OBIAD Risotto z kolorowymi warzywami i kurczakiem, maślanka truskawkowa, pomidorki koktajlowe jako przekąska. Alergeny: 1,2,3;
PODWIECZOREK Galaretka z jogurtem waniliowym, gruszka. Alergeny: 1,2,3.
09.05.2025 r. PIĄTEK
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, pomidorem ze szczypiorkiem, jajecznica na masełku. Alergeny: 1,2,3,6,7;
OBIAD Ryba po grecku z warzywami, ziemniaki, herbata miętowa, papryka czerwona jako przekąska. Alergeny: 1,2,4,6;
PODWIECZOREK Pudding czekoladowy, ciastko owsiane, kiwi. Alergeny: 2,10.
12.05.2025 r. PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, szynką z indyka, twaróg śmietankowy, kiełki warzyw. Alergeny: 1,2,6,7;
OBIAD Krupnik na mięsie z indyka z zieleniną, placuszki z jabłkami, kompot z truskawek, papryka czerwona jako przekąska. Alergeny: 1,2,3,6;
PODWIECZOREK Pieczywo mieszane z masłem i dżemem, lub masłem i wędliną, kawa zabielana, melon żółty. Alergeny: 1,2,6,7;
13.05.2025 r. WTOREK
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, wędliną, pomidor ze szczypiorkiem. Alergeny: 1,2,6,7;
OBIAD Potrawka z indyka z ryżem w sosie koperkowo-śmietanowym, marchewka juniorka, herbata z owoców cytrusowych, kalarepa jako przekąska. Alergeny: 1,2,3;
PODWIECZOREK Budyń waniliowy z musem truskawkowym, kiwi. Alergeny: 1,2.
14.05.2025 r. ŚRODA
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, wędliną, jajkiem gotowanym i ogórkiem kiszonym. Alergeny: 1,2,3,6,7;
OBIAD Barszcz czerwony, kopytka z twarogiem, maślanka truskawkowa, rzodkiewka jako przekąska. Alergeny: 1,3,2,6;
PODWIECZOREK Pieczywo graham z masłem, wędliną drobiową, ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, banan. Alergeny: 1,2,6,7.
15.05.2025 r. CZWARTEK
ŚNIADANIE Ryż brązowy na mleku, pieczywo z masłem, wędliną i serem żółtym oraz sałatą.. Alergeny: 1,2,6,7;
OBIAD Karczek z kaszą jęczmienną i kapustą kiszoną, ziemniaki, herbata owocowa, marchew jako przekąska. Alergeny: 1;
PODWIECZOREK Makaron z twarogiem, mus owocowy, gruszka. Alergeny: 1,2;
16.05.2025 r. PIĄTEK
ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem i pastą rybną, pestki dyni. Alergeny: 1,2,3,4,6,7;
OBIAD Zupa owocowa, racuchy drożdżowe z cukrem pudrem, herbata ziołowa, ogórek świeży jako przekąska. Alergeny: 1,2,3,11
PODWIECZOREK Jogurt waniliowy, orzechy włoskie, jabłko. Alergeny: 1,2,3,10;