Ułatwienia dostępu

Skip to main content

Jadłospis

01 wrzesień 2024

Jadłospis może ulagać zmianom!

  • Między posiłkami podajemy wodę.
  • Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
  • Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, kurkuma, lubczyk, cukier waniliowy.

09.06.2025 r. PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, szynką z indyka, pomidor z cebulką. Alergeny: 1,2,3,6,7;

OBIAD Zupa kalafiorowa zabielana na mięsie, kopytka z twarogiem, woda z cytryną, rzodkiewka jako przekąska. Alergeny: 1,2,3,6;

PODWIECZOREK Bułka kielecka z masłem i dżemem, herbata, melon. Alergeny: 1,2,6,7;

 

10.06.2025 r. WTOREK

ŚNIADANIE Makaron na mleku, pieczywo z masłem, wędliną, rzodkiewką, twaróg śmietankowy, kiełki warzyw. Alergeny: 1,2,6,7;

OBIAD  Risotto z kolorowymi warzywami i kurczakiem, kompot z jabłek, pomidorki koktajlowe jako przekąska. Alergeny: 1,2,3;

PODWIECZOREK Budyń czekoladowy z truskawką. Alergeny: 1,2;

11.06.2025 r. ŚRODA

ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem, wędliną, ser żółty, sałata.  Alergeny: 1,2,6,7;

OBIAD Zupa kapuśniak z młodej kapusty, plecki marchewkowe z sosem waniliowym na bazie jogurtu greckiego, kompot z truskawek, papryka czerwona jako przekąska. Alergeny: 1,2,3,6;

PODWIECZOREK Pieczywo graham z masłem, wędliną drobiową, ogórek zielony, herbata z cytryną, banan. Alergeny: 1,2,6,7.

 

12.06.2025 r. CZWARTEK

ŚNIADANIE Płatki śniadaniowe na mleku, pieczywo z masłem, wędliną, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórek kiszony w plasterkach.  Alergeny: 1,2,3,6,7;

OBIAD Gulasz wieprzowy, fasolka szparagowa z bułką tartą, kasza gryczana, maślanka truskawkowa, kalarepa jako przekąska. Alergeny: 1,2;

PODWIECZOREK Makaron z twarogiem, winogrono. Alergeny: 1,2,3.

13.06.2025 r. PIĄTEK

ŚNIADANIE Kakao, pieczywo z masłem i wędliną, pomidor z cebulką. Alergeny: 1,2,6,7;

OBIAD Ryba po grecku z warzywami (marchew, seler, pietruszka), ziemniaki, herbata miętowa, ogórek świeży jako przekąska. Alergeny: 1,2,4,6;

PODWIECZOREK Jogurt waniliowy, ciastko owsiane, arbuz. Alergeny: 2,10;